неделя, 11 декември 2011 г.

Арабска кремсупа от леща


Продукти за 4 порции:
1 ч.чаша леща
2 суп.л. ориз
8 ч.чаши вода
1 суп.л. зехтин
3 глави лук
1 червена люта чушка
3 суп.л. лимонов сок
1 ч.л. канела
1 ч.л. кориандър
1 щипка шафран
2 ч.л. сол
½ ч.л. черен пипер

Приготвяне:
Лукът и лютата чушка се нарязват на дребно и се запържват заедно с мазнината за около 5-6 минути. Добавят се почистените и измити леща и ориз, канелата, кориандъра, шафрана, солта, черния пипер и водата. Вари се на бавен огън около 30-35 минути, след което се пасира и се вари още 4-5 минути. Накрая се добавя лимоновия сок. Готовата супа се сервира топла.