сряда, 26 октомври 2011 г.

Рулца от пиле

Продукти:
4 бр. пилешко филе (без кожа)
5 суп.л. зехтин или слънчогледово олио
150 гр. пресни гъби
4 тънки филийки шунка (прошуто)
100 гр. сирене фонтина
1 скилидка чесън
250 гр. домати
пресен босилек
сол
черен пипер

Приготвяне:
Гъбите се задушават в част от мазнината, овкусяват се със сол и черен пипер и се охлаждат. Междувременно пилешките филета се начукват, овкусяват се със сол и черен пипер и върху всяко едно от тях се поставя по една филийка шунка, по ¼ от гъбите и се поръсват с настъргано сирене фонтина. След това се завиват на руло и се стягат с кухненска връв. Подреждат се в малка намазнена тавичка и се пекат при 220˚С за около 20-25 минути, след което кухненската връв се отстранява и всяко руло се нарязва на по 4 парчета. Междувременно, докато рулата се пекат, в малък намазнен тиган се задушава нарязания на ситно чесън. Към него се добавят обелените и нарязани на ситно домати, овкусява се със сол и черен пипер и нарязан на ситно босилек и се задушава още 3-4 минути. С получения сос се поливат парчетата пилешко руло. Готовото ястие се сервира топло.