понеделник, 24 октомври 2011 г.

Бирен гулаш с кимион

Продукти за 4 порции:
800 гр. свинско месо
1 литър бира
800 гр. лук
2 червени чушки
2 зелени чушки
4 сварени картофа
200 гр. домати
2 стръка зелен лук
2 суп.л. краве масло
2 ч.л. червен пипер
Кората на ½ лимон
2 ч.л. смлян кимион
Сол
Черен пипер

Приготвяне:Лукът се нарязва на шайби и се запържва с маслото. Добавя се нарязаното на кубчета месо и също се запържва до златист цвят. Добавят се нарязаните на дребно домати, чушки и зелен лук и нарязаните на четвъртинки картофи. Овкусява се със сол, черен и червен пипер, кимион и настъргана кора от половин лимон, след което всички продукти се заливат с бирата и се оставят на слаб огън за около 30 минути. Готовото ястие се сервира топло с варени картофи за гарнитура.