неделя, 1 януари 2012 г.

Арабски фалафел


Продукти:

400 гр. нахут (от консерва)
2 скилидки чесън
1 малка връзка магданоз
1 ч.л. канела
1 ч.л. кориандър
Сол
Черен пипер
Галета (за паниране)
Кисело мляко (за гарниране)

Приготвяне:
Нахутът се отцежда и се слага в блендер. Добавят се счуканите скилидки чесън, нарязания на дребно магданоз, канелата, кориандъра, сол и черен пипер. Добавят се също 2-3 суп.л. топла вода и се пасира до получаването на паста. Получената смес се прехвърля в купа и се оставя да престои в хладилник поне 1 час. Оформят се топчета с големината ка кюфте, които се панират в галета и се изпържват в тиган с много олио или във фритюрник до покафеняване. Изпържените фалафели се поставят върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Поднасят се топли, гарнирани с кисело мляко.