петък, 6 януари 2012 г.

Ориз с шунка и спанак

Продукти:

4 ч.чаши варен дългозърнест ориз
1 глава лук
1 ч.чаша шунка (на кубчета)
2 ч.чаши спанак (на ивички)
100 гр. соево сирене (тофу)
2 суп.л. олио
Сол
Черен пипер

Приготвяне:
Лукът се почиства, нарязва се на кубчета и се запържва в мазнината до златист цвят. Добавя се нарязаната на кубчета шунка, а след 3-4 минути се добавя и нарязания на ивички спанак. Задушава се до пълното омекване на спанака, след което се овкусява със сол и черен пипер и се добавя варения ориз и настърганото сирене. Всички продукти се размесват добре и се задушават още 2-3 минути, за да обединят ароматите си. Готовото ястие се сервира топло.