понеделник, 14 ноември 2011 г.

Пиле с кашу

Продукти:
500 гр. пилешко месо (без кожа и кости)
1 ч.чаша кашу
1 ч.чаша портокалов сок
3 суп.л. мед
2 суп.л. соев сос
1 суп.л. царевично брашно
1 ч.л. джинджифил
1 ч.л. сол
½ ч.л. чесън на прах
½ ч.л. черен пипер
2 суп.л. олио
4 стръка зелен лук
4 моркова
2 стръка целина

Приготвяне:
В малка купа се приготвя соса като се смесват портокаловия сок, соевия сос, меда, царевичното брашно и всички подправки. В дълбок тиган (уок) се загрява до висока температура 1 суп.л. олио и се запържват нарязаните на дребно зелен лук, моркови и целина. В друг тиган се загрява останалата част от мазнината и в нея се запържва нарязаното на ивички пилешко месо до златисто-кафяв цвят. Към него се добавят запържените зеленчуци и соса и се вари няколко минути, до сгъстяване на соса. Готовото ястие се сервира топло, като може да се добави варен ориз за гарнитура.