понеделник, 14 ноември 2011 г.

Пилешко филе със сусам, китайско зеле и броколи


Продукти:
600 гр. пилешко филе (без кожа и кости)
2 стръка зелен лук
3 ч.чаши броколи (розички)
3 ч.чаши китайско зеле (нарязано на ивички)
2 ч.л. царевично брашно ( разтворено в 2 суп.л. вода)
2 суп.л. соев сос
2 суп.л. сухо шери
2 суп.л. сусамово олио
1 скилидка чесън
2 ч.л. джинджифил
1 суп.л. захар
2 суп.л. сусам
3 суп.л. фъстъчено олио

Приготвяне:
Пилешкото филе се нарязва на кубчета и се маринова за около 1 час в смес от соевия сос, счукания чесън, джинджифила, захарта, сусама и шери. В дълбок тиган (уок) се загрява фъстъченото олио, добавя се нарязания на дребно лук, китайското зеле и броколи. Зеленчуците се запържват при висока температура за 1-2 минути, след което се изваждат и се оставят настрана. В същия тиган и се запържва пилето заедно с маринатата до побеляване на месото (2-3 минути). Месото също се изважда от тигана, с решетъчна лъжица, а към соса се добавя разтвореното във вода царевично брашно. Бърка се непрекъснато до сгъстяване на соса, след което се добавя пилето и зеленчуците и се задушава още 1-2 минути. Готовото ястие се сервира топло.