събота, 12 ноември 2011 г.

Пиле в портокалов сос по валенсиански


Продукти за 4 порции:
4 пилешки филета
3 суп.л. зехтин
2 моркова
1 глава лук
1 ч.л. захар
Сокът от 3 портокала
Сокът от 1 лайм (или лимон)
½ ч.чаша бяло вино
Сол
Черен пипер

Приготвяне:
Пилешките филета се овкусяват със сол и черен пипер и се запържват в мазнината до златист цвят, след което се изваждат и в същата мазнина се запържват нарязаните на дребно лук и моркови. Добавят се портокаловия, лимоновия сок и виното, овкусява се със сол и черен пипер и се вари на слаб огън за 3-4 минути. Добавят се и филетата и се вари още 10-15 минути. Готовото ястие се сервира топло като може да се гарнира с варен ориз.