петък, 4 ноември 2011 г.

Супа от броколи


Продукти:
700 гр. броколи
1 глава лук
3 картофа
4 суп.л. бяло вино
3 ч.чаши пилешки бульон
50 гр. краве масло
1 литър прясно мляко
3 суп.л. течна сметана
Сол
Черен пипер

Приготвяне:
Броколите се почистват, измиват и се накъсват на розички, добавят се нарязаните на кубчета картофи и нарязания на филийки лук и се задушават заедно с маслото за около 8-10 минути. Добавят се бульона, виното, овкусява се със сол и черен пипер и се вари на слаб огън за още около 20 минути, след което се пасира. Добавя се млякото и се оставя да ври на слаб огън още 5-6 минути. Готовата супа се сервира топла, гарнирана със сметана.