петък, 4 ноември 2011 г.

Гръцки ябълков сладкиш (Milopita)


Продукти:
400 гр. бутертесто
8-10 ябълки
1 суп.л. царевично брашно
½ ч.чаша захар
2 суп.л. стафиди
½ ч.л. канела
½ ч.чаша смлени орехи
½ ч.чаша разтопено краве масло
1 ч.чаша пудра захар

Приготвяне:
Бутертестото се оставя да се размрази при стайна температура за 2 до 4 часа. Междувременно се приготвя плънката като в купа се размесват обелените, почистени и настъргани ябълки, канелата, царевичното брашно, захарта, стафидите и орехите. Всеки лист от бутертестото се намазва с разтопено краве масло, в единия край се поръсва от плънката и се завива на руло. Получените рула се подреждат в тавичка за печене, отгоре се намазват с масло и се изпичат при 180ºС до златисто-кафяв цвят. Готовият сладкиш се охлажда и преди сервиране се нарязва на парчета и се поръсва с пудра захар.