понеделник, 28 ноември 2011 г.

Агнешко със спанак и млечен сос

Продукти:

1,5 кг. агнешко месо (без кост)

1,5 кг. спанак

3 суп.л. кисело мляко

1 глава лук

3 суп.л. олио

1 суп.л. синапено семе

1 суп.л. кориандър на прах

1 суп.л. семена от кардамон

½ ч.л. едросмлян черен пипер

1 ч.л. куркума

2-3 см. корен от джинджифил

4 скилидки чесън

2 зелени люти чушлета

Сол

Варен ориз и индийски хляб (за гарнитура)

 

Приготвяне:

Всички подправки се запържват в олиото за около 1 минута. Добавя се нарязаното на кубчета агнешко месо и се запържва до златист цвят около 8-10 минути. Добавят се нарязаните на дребно лук и спанак, както и киселото мляко, овкусява се със сол и се задушава още 5-6 минути, след което се прехвърля в йенска тенджерка, покрива се с капак и се пече при 180ºС за около 30-40 минути, до готовност на месото. Готовото ястие се сервира топло, гарнирано с варен ориз и индийски хляб.