неделя, 27 ноември 2011 г.

Треска по средиземноморски


Продукти:
4 филета риба треска
4 домата
4 скилидки чесън
2 глави лук
2 суп.л. дребнонарязан пресен босилек
2 суп.л. зехтин
Сол (за предпочитане морска)
Черен пипер

Приготвяне:
Лукът се нарязва на дребно и се задушава в мазнината до златист цвят. Добавят се нарязаните на кубчета домати,  счукания чесън, босилека, сол и черен пипер и се задушава още 3-4 минути. Половината от сместа се разпределя на дъното на тавичка за печене, отгоре се поставят измитите и подсушени филета риба и върху рибата се излива останалата част от доматената смес. Пече се при 220ºС за около 25 минути. Готовото ястие се сервира топло.