събота, 28 януари 2012 г.

Ябълков сладкиш


Продукти:
5-6 ябълки
4 яйца
250 гр. кристална захар
½ ч.чаша разтопено краве масло
4 суп.л. слънчогледово олио
1 пак. бакпулвер
3 ч.чаши брашно
Настърганата кора от ½ лимон
Пудра захар (за поръсване)

Приготвяне:
Яйцата се разбиват заедно със захарта. Добавя се сместа от маслото и олиото на тънка струйка при непрекъснато разбиване, след което се добавя и брашното с размесения в него бакпулвер. Накрая се добавят почистените и настъргани ябълки и настърганата кора от лимон. Получената смес се изсипва в намаслена и поръсена с брашно форма за печене и се пече при 220°С. Готовият сладкиш се оставя да изстине и се поръсва с пудра захар.