събота, 7 януари 2012 г.

Пълнени гъби по гръцки


Продукти:
20-22 големи гъби
1 ч.чаша броколи (нарязани на дребно)
100 гр. сирене Фета
2 суп.л. галета
1 глава лук
2 скилидки чесън
½ ч.л. риган
2 суп.л. зехтин
Сол
Черен пипер

Приготвяне:
Гъбите се почистват, дръжките им се отстраняват, подреждат се в тавичка и се запичат с малко мазнина за около 5-6 минути при 220ºС, след което се отцеждат върху кухненска хартия. Междувременно дръжките на гъбите се нарязват на дребно и се задушават в мазнината заедно с нарязните на дребно броколи, лук и чесън. Овкусяват се със сол, черен пипер и риган, а малко преди края се добавя и натрошеното сирене и галетата. С получената смес се пълнят гъбите, след което се запичат заедно с плънката за още 7-8 минути. Готовото ястие се сервира топло.