неделя, 8 януари 2012 г.

Китайски новогодишен сладкиш Ниан Гао

Продукти:
450 гр. оризово брашно
¾ ч.чаша  зехтин
3 яйца
2 ½ ч.чаша прясно мляко
1 ½ ч.чаши кафява захар
1 суп.л. сода за хляб
1 ч.чаша боб Азуки (сварен и отцеден)

Приготвяне:
В дълбока купа се разбиват яйцата, добавят се прясното мляко, захарта и размесеното със содата брашно. Разбърква се добре и половината от получената смес се разпределя на дъното на намаслена и поръсена с оризово брашно тавичка. Върху него се поръсва сварения боб Азуки и отгоре се разпределя останалата част от тестото. Пече се при 180ºС за около 1 час, след което се охлажда и се нарязва на парчета.