четвъртък, 5 януари 2012 г.

Пилешки крилца по мексикански


Продукти:
10-12 пилешки крилца
300 гр. грах (от консерва)
450 гр. домати (от консерва)
1 ч.чаша дългозърнест ориз
2 суп.л. олио
1 глава лук
1 зелена чушка
1-2 скилидки чесън
½ ч.л. чили на прах
Сол

Приготвяне:
Пилешките крилца се измиват, подсушават и се запържват в мазнината до златист цвят. Добавят се нарязаните на дребно лук, зелена чушка и счукания чесън, а след 5-6 минути се добавят и обелените и нарязани на дребно домати и почистеният ориз. Овкусява се със сол и чили и се залива с около 1 ч.чаша вода (при нужда се долива още малко вода). Вари се на слаб огън около 30-40 минути, до пълна готовност на пилето и ориза. Около 5 минути преди края се добавя и отцедения грах. Готовото ястие се сервира топло.