събота, 28 януари 2012 г.

Супа от праз


Продукти:
2-3 стръка праз
100 гр. сирене
2 суп.л. брашно
3 суп.л. слънчогледово олио
Сол
Кисело мляко (за гарниране)

Приготвяне:
Празът се почиства, измива, нарязва се на дребно и се изсипва във вряща подсолена вода. Вари се до омекване. Междувременно в отделен съд  се запържва брашното заедно с мазнината, след което се разрежда с 3-4 суп.л. от врящата супа и получената смес се излива в супата на тънка струйка при непрекъснато бъркане. Добавя се нарязаното на кубчета сирене и при нужда се доовкусява със сол. Готовата супа се сервира топла, гарнирана с кисело мляко (около 1 суп.л. на порция).