неделя, 8 януари 2012 г.

Салата от киноа по мексикански

Продукти:

1 ч.чаша киноа

2 ч.чаши пилешки бульон

2 стръка зелен лук

1 люта чушка

2 скилидки чесън

1 ч.чаша чери домати

1 ч.л. канела

1 ч.л. чили на прах

1 щипка лют червен пипер

1 малка връзка магданоз

Сокът от половин лимон

2 суп.л. студенопресован зехтин

Сол

Черен пипер

 

Приготвяне:

В дълбок съд се поставя киноата, залива се с пилешкия бульон и се вари на бавен огън около 15-20 минути докато поеме цялата течност, след което се оставя да се охлади. Към охладената киноа се добавят нарязаните на половинки чери доматчета, нарязаните на дребно лук, люта чушка, чесън и магданоз и се овкусява със сол, черен пипер, канела, чили, лют червен пипер, лимонов сок и зехтин. Готовата салата се оставя в хладилник за около 1-2 часа, за да се обединят ароматите.