Салата от киноа по мексикански
Продукти:
1 ч.чаша киноа
2 ч.чаши пилешки бульон
2 стръка зелен лук
1 люта чушка
2 скилидки чесън
1 ч.чаша чери домати
1 ч.л. канела
1 ч.л. чили на прах
1 щипка лют червен пипер
1 малка връзка магданоз
Сокът от половин лимон
2 суп.л. студенопресован зехтин
Сол
Черен пипер
Приготвяне:
В дълбок съд се поставя киноата, залива се с пилешкия бульон и се вари на бавен огън около 15-20 минути докато поеме цялата течност, след което се оставя да се охлади. Към охладената киноа се добавят нарязаните на половинки чери доматчета, нарязаните на дребно лук, люта чушка, чесън и магданоз и се овкусява със сол, черен пипер, канела, чили, лют червен пипер, лимонов сок и зехтин. Готовата салата се оставя в хладилник за около 1-2 часа, за да се обединят ароматите.