неделя, 11 декември 2011 г.

Арабска супа от нахут

Продукти:
1 ч.чаша нахут
1 суп.л. зехтин
2 глави лук
5-6 скилидки чесън
1 червена люта чушка
2 суп.л. пресен кориандър
1 ч.л. синап на прах
3 суп.л. лимонов сок
Сол
Черен пипер

Приготвяне:
Нахутът се оставя да се накисне във вода около 12 часа, след което водата се подменя с нова и се вари около 1 час. Междувременно нарязаните на дребно лук, чесън и люта чушка се запържват в зехтина за 4-5 минути, след което се добавят към нахута заедно с нарязания на дребно кориандър, синапа, сол, черен пипер и се оставя да ври на слаб огън още 40-50 минути. Накрая се добавя лимоновия сок. Готовата супа се сервира топла.