вторник, 1 ноември 2011 г.

Зеленчукова паеля с тофу


Продукти за 6 порции:
400 гр. домати
200 гр. мариновано сирене тофу
250 гр. гъби (печурки)
2 моркова
1 ч.чаша царевица
3-4 скилидки чесън
1 ч.чаша кафяв ориз
1 ч.чаша грах
2 суп.л. зехтин
2-3 суп.л. лимонов сок
1 щипка шафран
2 стръка зелен лук
Сол
Черен пипер

Приготвяне:
Тофуто се нарязва на кубчета и се запържва със зехтина в дълбок съд за около 8-10 минути, след което се добавят нарязаните на филийки гъби и се задушават още 4-5 минути. Добавят се нарязаните на дребно моркови и чесън, нарязаните на кубчета домати и царевицата, след което се добавя и почистения и измит ориз, шафрана и 2 ч.чаши вода. Съдът се покрива с капак и се вари на бавен огън около 35-40 минути, след което отгоре се изсипва граха и без да се разбърква, се покрива с капак и се задушава за още 2-3 минути. Накрая се добавят нарязания на дребно лук,  овкусява се с лимонов сок, сол и черен пипер и се разбърква внимателно. Готовото ястие се сервира топло.