понеделник, 19 декември 2011 г.

Пълнени чушки с ориз и гъби

Продукти:
4-5 големи чушки
100 гр. ориз
250 гр. гъби
1 глава лук
1 домат
3 суп.л. слънчогледово олио
50 гр. кашкавал
Магданоз
Сол
Черен пипер

Приготвяне:
Лукът се почиства и се нарязва на дребно, след което се задушава с мазнината. Добавят се гъбите, нарязания на дребно домат и почистения ориз. Разбърква се добре и се добавя 1 1/2 ч.чаша вода. Овкусява се със сол и черен пипер и се задушава докато ориза поеме водата. С получената плънка се пълнят почистените чушки до 3-4 от обема им. Подреждат се в тавичка и се заливат с бульон или вода. Пекат се при 220°С за около 20-30 минути. Около 5-10 минути преди края се поръсват с настърган кашкавал. Готовото ястие се сервира топло, поръсено с нарязан на дребно магданоз.