неделя, 11 декември 2011 г.

Треска с доматен сос (испанско коледно ястие)


Продукти:
1 кг. филе от треска
800 гр. домати (от консерва)
300 гр. печени чушки
2 глави лук
3 скилидки чесън
1 дафинов лист
200 мл. зехтин (за пържене)
Брашно (за паниране)
Сол

Приготвяне:
Филетата риба се нарязват на парчета, панират се в брашно и се изпържват до златист цвят в част от мазнината, след което се изваждат, добавя се и останалата част от мазнината и в същия тиган се задушават нарязаните на дребно лук и чесън. Добавят се нарязаните на дребно домати и дафиновия лист и се вари 10-12 минути. Рибата се връща в тигана със соса, добавят се нарязаните на ивички чушки и се вари още 5-6 минути. Готовото ястие се сервира топло.