понеделник, 19 декември 2011 г.

Кебап от свинско месо в патладжан

Продукти:
800 гр. свинско месо
3 патладжана
3 суп.л. слънчогледово олио
2 глави лук
2 скилидки чесън
1 домат
50 мл. червено вино
1 дафинов лист
Сол
Черен пипер

Приготвяне:
Патладжаните се почистват от дръжките и се обелват по дължина само на 2-3 места, за да изтече горчивия сок. Издълбават се, посоляват се леко и се оставят за около 15-20 минути, след което се измиват и подсушават с кухненска хартия. Отделно се приготвя плънката като  месото се нарязва на малки кубчета и се задушава в мазнината около 15-20 минути заедно с нарязания на полумесеци лук. Добавят нарязаните на дребно домат и чесън, както и виното, дафиновия лист, сол и черен пипер. С получената плънка се пълнят патладжаните, след което се подреждат в тавичка и се пекат при 220°С до готовност. Готовото ястие се сервира топло.