понеделник, 19 декември 2011 г.

Дроб сарма от зеленчуци

Продукти:
4 картофа
1 морков
250 гр. грах (от консерва)
50 гр. ориз
1 глава лук
150 гр. кашкавал
250 мл. прясно мляко
3 суп.л. брашно
1 ч.чаша кисело мляко
3 суп.л. слънчогледово олио
2 яйца
Магданоз
Сол
Черен пипер

Приготвяне:
Лукът се почиства, нарязва се на полумесеци и се задушава в мазнината. Добавят се нарязаните на кубчета моркови и картофи, а след 5-6 минути и почистения и измит ориз и отцедения грах. Овкусява се със сол и черен пипер, добавя се нарязания на дребно магданоз и малко вода и се вари на бавен огън до готовност на всички продукти. Сместа се изсипва в тавичка и се пече при 220°С около 10-15 минути. Междувременно яйцата се разбиват с прясното мляко и брашното и сместа се загрява на бавен огън като се бърка до сгъстяване. Получения сос се заливат зеленчуците, отгоре се настъргва кашкавал и се пече още 5-10 минути, до получаването на златисто-кафява коричка. Готовото ястие се сервира топло, гарнирано с кисело мляко.