неделя, 11 декември 2011 г.

Супа от леща, булгур и спанак


Продукти:

½ ч.чаша червена леща

½ ч.чаша булгур

100 гр. спанак

1 глава лук

2 суп.л. зехтин

20 гр. краве масло

2 скилидки чесън

½ ч.чаша домати (от консерва)

½ ч.л. червен пипер (сладък)

½ ч.л. червен пипер (лют)

2 кубчета пилешки бульон

1 ч.л. канела

1 суп.л. мента

Сол

Черен пипер

 

Приготвяне:

Лукът се нарязва на дребно и се задушава в зехтина и маслото. Добавя се нарязания на дребно чесън и се задушава 3-4 минути, след което се добавят и почистените и измити леща и булгур, нарязаните на кубчета домати, кубчетата бульон, червения пипер, канелата, солта и черния пипер и около 4-5 ч.чаши вода. След като лещата и булгура достигнат готовност, се добавят и нарязания на дребно спанак и ментата и се вари още 5-10 минути. Готовата супа се сервира топла, гарнирана с резенче лимон.