Супа от леща, булгур и спанак
Продукти:
½ ч.чаша червена леща
½ ч.чаша булгур
100 гр. спанак
1 глава лук
2 суп.л. зехтин
20 гр. краве масло
2 скилидки чесън
½ ч.чаша домати (от консерва)
½ ч.л. червен пипер (сладък)
½ ч.л. червен пипер (лют)
2 кубчета пилешки бульон
1 ч.л. канела
1 суп.л. мента
Сол
Черен пипер
Приготвяне:
Лукът се нарязва на дребно и се задушава в зехтина и маслото. Добавя се нарязания на дребно чесън и се задушава 3-4 минути, след което се добавят и почистените и измити леща и булгур, нарязаните на кубчета домати, кубчетата бульон, червения пипер, канелата, солта и черния пипер и около 4-5 ч.чаши вода. След като лещата и булгура достигнат готовност, се добавят и нарязания на дребно спанак и ментата и се вари още 5-10 минути. Готовата супа се сервира топла, гарнирана с резенче лимон.