понеделник, 19 декември 2011 г.

Пилешка чорба по добруджански

Продукти:
300 гр. пилешко месо
2 глави лук
1 морков
2 чушки
2 яйца
6 суп.л. брашно
1 ч.чаша кисело мляко
2 суп.л. слънчогледово олио
Джоджен
Сол
Черен пипер

Приготвяне:
Пилешкото месо се измива, почиства, след което се вари заедно с почистените и нарязани на едро лук, моркови и чушки. Добавят се олиото и сол на вкус. След като се свари пилешкото месо се обезкостява и се нарязва на парчета. От 5 суп.л. брашно и едно от яйцата се замесва твърдо тесто, което се разточва, навива се на малко руло и се нарязва на цилиндърчета, които се пускат във врящата супа.  В отделен съд се прави застройката като се разбива 1 яйце с 1 суп.л. брашно и киселото мляко. Загрява се на слаб огън като непрекъснато се бърка докато се сгъсти, след което се разрежда с 3-4 лъжици от супата, вари се още 1-2 минути и се излива към готовата супа на тънка струйка при непрекъснато бъркане. Накрая супата се подправя с джоджен и черен пипер и се поднася топла.