неделя, 11 декември 2011 г.

Аспержи по андалуски


Продукти:
500 гр. аспержи
2 яйца
3 суп.л. зехтин
2 скилидки чесън
1 филийка хляб
1 ч.л. червен пипер
½ ч.л. канела
1 суп.л. оцет

Приготвяне:
Аспержите се бланшират във вряща подсолена вода за 2-3 минути, след което се отцеждат и се оставят настрана. В отделен съд се запържват нарязания на дребно чесън и нарязания на кубчета хляб, след което се прехвърлят в блендер и се пасират заедно с канелата, червения пипер, оцета и малко вода до получаването на паста. В същата мазнина се задушават аспержите за около 4-5 минути, добавя се пастата и още малко вода и се вари на бавен огън до готовност. Накрая се добавят яйцата и се задушават още 3-4 минути, до готовност и на яйцата. Готовото ястие се сервира топло.