събота, 24 декември 2011 г.

Лучник с пиле

Продукти:
700 гр. пилешко месо
600 гр. лук
60 гр. ориз
500 гр. брашно
200 гр. домати
3 суп.л. слънчогледово олио
Чубрица
Сол
Черен пипер

Приготвяне:
От брашното, малко сол и вода се замесва тесто, което се разточва на две дебели кори. Лукът се почиства, нарязва се на дребно и се задушава в част от мазнината. Добавят се нарязаното на кубчета пилешко месо, изчистеният и измит ориз, нарязаните на дребно домати и се овкусява със сол, черен пипер и чубрица. Задушава се още 10-15 минути. В намаслена тавичка се поставя едната кора, върху нея се разпределя плънката и отгоре се поставя втората кора от тестото. Намазва се с мазнина и се пече при 220°С до златисто-кафяв цвят. Готовият лучник се сервира топъл.