сряда, 26 октомври 2011 г.

Пиле Пенне със сметана

Продукти за 4 порции:
400 гр. паста пенне
1 суп.л. зехтин или слънчогледово олио
600 гр. пилешки гърди
1 стрък праз
1 скилидка чесън
125 гр. течна сметана
125 мл. вода
1 кубче пилешки бульон
2 суп.л. настърана кора от лимон
150 гр. замразен грах
60 гр. пармезан

Приготвяне:
Пастата се сварява в подсолена вода, след което се отцежда и се покрива с капак, за да се запази топла. Междувременно пилешките гърди се разполовяват хоризонтално, овкусяват се със сол и черен пипер и се запържват в тиган заедно с мазнината, след което се изваждат и се нарязват на едри парчета. В същия тиган се задушава нарязанияте на ситно праз и чесън за около 4-5 минути. След това се добавя водата, кубчето бульон, сметаната, настъраната кора от лимон, граха, разбърква се добре и се вари за 3-4 минути, след което се смесва с парчетата пиле и пастата. Ястието се сервира веднага, поръсено с настърган пармезан.