сряда, 26 октомври 2011 г.

Италианска салата с риба тон, аругула и бял боб

Продукти за 4 порции:
3 суп.л. лимонов сок
1 ½ суп.л. зехтин
1 скилидка чесън
¼ ч.л. горчица
1 ч. чаша чери доматчета
1 червен лук
180 гр. риба тон (от консерва)
250 гр. бял боб (от консерва, отцеден)
150 гр. бейби аругула
60 гр. пармезан
сол
черен пипер

Приготвяне:
Лимоновият сок, зехтина, счукания чесън, горчицата, солта и черния пипер се смесват в голяма купа до получаването на дресинг. Към тях се добавят нарязаните на половинки чери доматчета, нарязания на филийки лук, накъсаната на парченца риба тон и аругулата. Готовата салата се размесва добре и се сервира поръсена с пармезан.