сряда, 26 октомври 2011 г.

Италианска салата с макарони, спанак, домати и моцарела

Продукти за 4 порции:
2 ½ ч. чаша макарони (спирали)
2-3 домата
200 гр. бейби спанак
120 гр. сирене моцарела
2 суп.л. винен оцет
1 суп.л. нарязан на дребно магданоз
1 суп.л. нарязан на дребно пресен босилек или риган
2 суп.л. зехтин
¼ ч.л. сол
¼ ч.л. черен пипер
2 скилидки чесън

Приготвяне:
Макароните се сваряват в подсолена вода за около 20-30 минути, след което се отцеждат. Междувременно в отделна купа се смесват зехтина, оцета, счукания чесън, ригана (босилека), магданоза, солта и черния пипер и се разбърква добре. С получения дресинг се заливат отцедените макарони, добавят се нарязаните на едро домати, почистения и измит бейби спанак и се разбърква добре. Готовата салата се сервира с парченца моцарела отгоре.