сряда, 26 октомври 2011 г.

Супа Минестроне

Продукти:
200 гр. зрял фасул от консерва, отцеден (бял)
200 гр. зрял фасул от консерва, отцеден (червен)
200 гр. царевица
400 гр. домати
2 тиквички
1 ч. чаша макарони
5 ч.чаши вода
1 глава лук
1 чушка
3 скилидки чесън
1 ч.л. риган
1 ч.л. босилек
1 картоф
1 морков
1 суп.л. сушен магданоз
2 суп.л. зехтин
Сол
Черен пипер

Приготвяне:
Лукът се почиства, нарязва се на ситно и се задушава в мазнината до прозрачност. Добавят се нарязаната на кубчета чушка и счукания чесън и се овкусява със сол, черен пипер, босилек и риган. След около 5-10 минути се добавя водата и след като заври се добавят нарязаните на кубчета тиквички, картофи и моркови, както и зрелия фасул и царевицата. Супата се вари още 10-15 минути, след което се добавят пасираните домати, макароните и магданоза и се вари до омекването на всички продукти. Готовата супа се сервира топла.