вторник, 25 октомври 2011 г.

Немски сладкиш с моркови

Продукти:
225 гр. краве масло
225 гр. кафява захар
4 яйца
1 ч.л. настърана кора от портокал
4 ч.л. лимонов сок
175 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
50 гр. смлени бадеми
150 гр. смлени орехи
350 гр. моркови
225 крема сирене
2 ч.л. мед

Приготвяне:
Маслото се разбива заедно със захарта до хомогенна смес, след което при непрекъснато бъркане се добавят жълтъците, настъргана кора от портокал, 3 суп.л. от лимоновия сок, брашното, бакпулвера и накрая смлените бадеми и част от орехите и настърганите моркови. В отделна купа се разбиват белтъците на твърд сняг и постепенно се добавя към другата смес като се разбърква внимателно с лъжица. Готовата смес се излива в намазнена форма за печене и се пече при 180°С за около 1 час и 30 минути, като след първия 1 час се покрива с фолио за да не изгори отгоре. Готовия сладкиш се оставя да се охлади, след което се изважда от формата.
Отделно се смесват крема сиренето, меда и лимоновия сок и получената смес се излива върху готовия сладкиш. Отгоре се поръсва с останалата част от орехите.