Продукти:
450 гр. Спагети или Спагетини
2 яйца
100 гр. сирене пармезан
100 гр. бекон
магданоз
черен пипер
2 скилидки чесън
3 суп.л. зехтин
1/2 ч.чаша сухо бяло вино
1 суп.л. сол
Приготвяне:
Яйцата се разбиват в дълбока купа, добавя се половината от настъргания пармезан, нарязания на дребно магданоз и черния пипер. Към получената смес се добавят сварените в подсолена вода и отцедени, все още горещи, спагети. Отделно в тиган се запържва нарязания на кубчета бекон, към него се добавя нарязания на филийки чесън, виното и се задушава докато течността остане наполовина, след което се добавя към спагетите. Готовото ястие се сервира топло, поръсено с пармезан.