понеделник, 24 октомври 2011 г.

Терин Рустик

Продукти за 8 порции:
450 гр. свинско месо
300 гр. телешко месо
250 гр. бекон
50 мл. коняк
2 яйца
2 щипки мащерка
2 дафинови листа
индийско орехче
сол
черен пипер

Приготвяне:
Свинското и телешкото месо се нарязват на кубчета и се смилат. Добавят се коняка, мащерката, индийско орехче, сол и чере пипер, размесва се добре и се оставя да отлежи около 15 минути, след което се добавят яйцата и отново се размесва до хомогенна смес. Поставя се в дълбока форма за печене, повърхността се заглажда, отгоре се слага дафиновия лист, захлупва се с капак и се пече на водна баня за около час и половина в загрята на 180ºС фурна, след което се охлажда и се оставя да отлежи в хладилник за около 12 часа. Сервира се с филийки франзела и кисели краставички.