понеделник, 24 октомври 2011 г.

Салата Нисоаз

Продукти за 4 порции:
8 картофа
4 домата (или 250 гр. чери доматчета)
4 яйца
1 зелена чушка
15-20 маслини
225 гр. филе от риба тон (от консерва, отцедена)
12 филета от аншоа
1 пресен лук (шалот)
1 ч.л. горчица
5 суп.л. зехтин
3 суп.л. оцет
Сол
Черен пипер

Приготвяне:
Картофите се сваряват, обелват и се нарязват на филийки. Към тях се добавят твърдо сварените и нарязани на четвъртинки яйца, нарязаните на кубчета домати (чери доматите остават цели), нарязаната на ивици чушка, парченцата филе от риба тон и маслините. Отделно се приготвя дресинга като се смесват нарязания на дребно лук, горчицата, зехтина, оцета, солта и черния пипер. Полученият дресинг се добавя към салатата, разбърква се внимателно и се сервира веднага.