понеделник, 24 октомври 2011 г.

Картофи Буланже

КАРТОФИ БУЛАНЖЕ
Продукти:
1 кг. картофи
100 гр. бекон
3 малки лукчета
1 ч.чаша пилешки бульон
1 суп. л. зехтин или слънчогледово олио
2 стръкчета мащерка
1 дафинов лист
Сол
Черен пипер

Приготвяне:
Беконът се нарязва на малки кубчета и се запържва в дълбок съд заедно с мазнината до златист цвят, след което се добавя нарязания на кръгчета лук, мащерката, дафиновия лист, солта и черния пипер. След като лука се запържи се добавят нарязаните на полумесеци картофи, разбърква се добре и продуктите се заливат с пилешкия бульон. След като заври се захлупва и се пече в загрята на 200ºС фурна за около 30-40 минути. Преди сервиране отстранете дафиновия лист и стръкчетата мащерка.