сряда, 26 октомври 2011 г.

Италианска салата с бял боб и артишок

Продукти:
За винегрета:
2 ½ суп.л.винен оцет
2 суп.л. зехтин
1 ч.л. доматен сос
1 скилидка чесън
щипка сол
черен пипер
За салатата:
400гр.бял боб от консерва (отцеден)
300гр.артишок от консерва (отцеден)
100гр. спанак
50гр. зелени пиперки
70гр сирене Проволоне
50гр. целина
½ глава червен лук
пресен босилек
магданоз

Приготвяне:
Винегретът се приготвя като се смесят оцета, зехтина, доматения сос, счукания чесън, солта и черния пипер и се разбърка добре. След това се приготвя салатата като се смесят боба, нарязаните на ивички спанак и пиперки, нарязаните на кубчета артишок, целина, сирене и лук и нарязания на ситно босилек. Получената салата се размесва с винегрета и се сервира украсена с магданоз.