понеделник, 24 октомври 2011 г.

Клафути с череши и бадеми

Продукти за 6 порции:
2 ч.чаши череши (без костилки)
2 суп.л. бадеми
3 яйца
1 ч.чаша захар
1 суп.л. кафява захар
30 гр. краве масло
½ ч.чаша брашно
1/8 ч.л. сол
1 ч.чаша прясно мляко
2 ч.л. ликьор Амарето
2 пак. ванилия
пудра захар за поръсване

Приготвяне:
Фурната се загрява на 180°С. Дъното на тавичка за печене се намазва с маслото и се поръсва с малко брашно, след което се подреждат черешите и бадемите. Отделно в дълбока купа се разбиват яйцата, захарта, солта, прясното мляко и към тях се добавя останалата част от брашното. Добавя се ликьора и ванилията и се разбърква добре. Получената смес се излива в тавичката върху черешите и бадемите и се пече за около 40-50 минути до златист цвят. След това се охлажда и се поръсва с пудра захар.