сряда, 26 октомври 2011 г.

Пиле Качиаторе

Продукти за 4 порции:
350 гр. макарони
1 суп.л. зехтин или слънчогледово олио
650 гр. пилешки гърди
1 стрък целина
1 морков
1 червена чушка
розмарин
80 мл. бяло вино
1 суп.л. маслинова паста
125 мл. вода
магданоз
50 гр. пармезан
20 гр. краве масло

Приготвяне:
Макароните се сваряват в подсолена вода, след което се отцеждат, добавя се маслото и настърган пармезан и се покриват с капак, за да се запазят топли. Междувременно пилешкото месо се овкусява със сол и черен пипер, нарязва се на кубчета и се запържва до златисто-кафяв цвят в тиган, заедно с мазнина, след което се изважда и в същия тиган се задушават нарязаните на дребно целина, моркови и чушка за около 2-3 минути. Овкусява се с розмарин и вино и се задушават още 2-3 минути, докато течността остане наполовина. След това се добавя запърженото пиле, маслиновата паста и водата и се вари още 4-5 минути, след което се добавя нарязан на ситно магданоз. Получената смес се разпределя върху вече разпределените на порции макарони. Ястието се сервира веднага, поръсено или украсено с магданоз.