вторник, 25 октомври 2011 г.

Супа от спанак

Продукти за 4 порции: 
1 кг. спанак
350 мл. вода
2 куб. зеленчуков бульон
50 гр. краве масло
500 мл. краве мляко
40 гр. сирене Пармезан
Индийско орехче
Сол
Черен пипер

Приготвяне:
Измитият и почистен спанак се бланшира за 3-4 минути в кипяща подсолена вода, отцежда се от водата и се нарязва на ситно. След това се задушава за около 2 минути в разтопеното краве масло. Добавят се водата, зеленчуковия бульон, млякото и се овкусява с малко индийско орехче, солта и черния пипер. Оставя се на тих огън още 5-10 минути. Добавя се и настъргания Пармезан, добре се разбърква и се вари още 1-2 минути. Сервира се веднага.