сряда, 26 октомври 2011 г.

Италианска салата със салам

Продукти:
1 средноголяма маруля
200 гр. салам (по избор)
1 малка краставица
½ ч.чаша чери доматчета
2 яйца
200 гр. гъби
2 суп.л. винен оцет
1 суп.л. нарязан на дребно магданоз
1 суп.л. нарязан на дребно пресен босилек или риган
2 суп.л. зехтин
¼ ч.л. сол
¼ ч.л. черен пипер
2 скилидки чесън

Приготвяне:
Дресинг: Смесват се зехтина, оцета, счукания чесън, ригана (босилека), магданоза, солта и черния пипер и се разбърква добре.
Салата: В голяма купа се смесват нарязаните на ивички маруля, краставица, гъби и запържен и охладен салам, сварените и нарязаните на четвъртинки яйца и нарязаните на половинки домати. Готовата салата се полива с дресинг и се сервира веднага.