сряда, 26 октомври 2011 г.

Бисквити Кантучини

Продукти:
480 гр. брашно
180 гр. захар
3 яйца
½  пак. бакпулвер
170 гр. бадеми
1 ванилия
3 гр. канела
Приготвяне:
В дълбока купа се смесват брашното, захарта, бакпулвера, канелата и ванилията. В получената смес се прави кладенче, където се добавят яйцата. Съставките се размесват до получаването на фино тесто, което се разделя на две половини, всяка една от които се оформя като руло. Рулата се поставят в намазнена тавичка, покрита с пергаментова хартия и се изпичат за около 30 минути, след което се охлаждат.  Двете рула се нарязват по диагонал и се пекат за още 15-20 минути до хрупкавост. Оставят се да изстинат в плътно затворен съд.