сряда, 26 октомври 2011 г.

Италианска лучена супа

Продукти:
5 средноголеми глави лук
50 гр.краве масло
2 суп.л. олио
2 ч.л.брашно
1 ч.чаша сухо бяло вино
3 куб. телешки бульон
Кротони
100 гр. моцарела
50 гр. пармезан
Сол
Черен пипер

Приготвяне:
Лукът се почиства, измива, нарязва се на тънки филийки и се запържва в олиото и маслото до златисто-кафяв цвят. Добавя се брашното и виното и се разбърква добре. След това се добавят 3-4 ч. чаши вода, кубчетата телешки бульон, овкусява се със сол и черен пипер и се оставя да ври на слаб огън около 20-30 минути. Сервира се гореща заедно с кротоните, както и с моцарела и настърган пармезан отгоре.