вторник, 25 октомври 2011 г.

Ягодово-бананови мъфини

Продукти за 12 броя:
175 гр. брашно
120 гр. захар
120 гр. пълномаслено прясно мляко
1 яйце
50 гр. лешници
100 гр. овесени ядки
1 зрял банан
80 гр. ягоди
2 ч.л. лимонов сок
1/2 ч.л. настъргана кора от лимон
1/2 ч.л. сода бикарбонат
2 ч.л. бакпулвер
50 мл. слънчогледово олио
пудра захар

Приготвяне:
Яйцата се разбиват с миксер заедно със захарта и олиото и към тях се добавят пасираните банани и лимоновия сок. Към получената смес се добавят брашното, лешниците, овесените ядки, настъраната кора от лимон, содата и бакпулвера и се разбърква добре. Накрая към сместта се добавят нарязаните на филийки ягоди, разбърква се и се пече във формички за мъфини при 180°С за около 25 минути. Сервират се поръсени с пудра захар.