вторник, 25 октомври 2011 г.

Салата от зеле

Продукти:
1 бр. (500 гр.-1кг.) бяло зеле
5 ч.л. слънчогледово олио
6 суп.л. ябълков оцет
350 мл. вода
1 суп.л. сол
1/4 суп.л. черен пипер
1 ч.л. кимион
60р. шунка

Приготвяне:
Зелето се измива, почиства и се нарязва на няколко парчета, които се поставят в подсолена вода. След това се отцежда и се нарязва на тънки ивички. Добавя се олиото, разбърква се и се оставя да престои около 1 час. Междувременно в отделна купа се смесват оцета, топлата вода, солта, черния пипер и счуканите семена кимион и получената смес се добавя към зелето. Оставя се отново да престои. Сервира се с поръсени кубчета запържена шунка.