вторник, 25 октомври 2011 г.

Вегетариански Айнтопф

Продукти за 4 порции:
4 сварени картофа
2 глави лук
1 стрък чесън
250 гр. домати
250 гр. гъби (печурки)
200 гр. царевица
500 мл. доматен сок
100 мл. течна сметана (или соева сметана)
3 суп.л. слънчогледово олио
1 суп.л. захар
½ бр. лимон
1 малка връзка магданоз
Сол
Черен пипер

Приготвяне:
Лукът и чесънът се почистват, нарязват се на дребно и се запържват в мазнината за 4-5 минути. Добавят се нарязаните на кубчета домати, нарязаните на шайби гъби, царевицата и захарта. Разбърква се добре и се добавят доматения сок, сокът от половин лимон и сметаната. Вари се на бавен огън до готовност на продуктите. Накрая се добавят картофите, овкусява се със сол и черен пипер и се вари още 5-6 минути. Готовото ястие се сервира топло, поръсено с нарязан на дребно магданоз.