сряда, 26 октомври 2011 г.

Чикопини

Продукти:
4-5 бр. пилешко филе (без кожа)
½ ч.чаша галета
½ ч.чаша настърган пармезан
1 яйце
6-8 парчета сирене моцарела
800 гр. домати
100 гр. доматено пюре
1 средноголяма глава лук
2 суп.л. зехтин (или слънчогледово олио)
3 скилидки чесън
1 ч.л. мащерка
3-4 листа пресен босилек
1 ч.л. сол

Приготвяне:
Лука и чесъна се почистват , измиват, нарязват се на ситно и се задуяават за 2-3 минути. Добавят се обелените и нарязани на дребно домати, овкусява се със сол и черен пипер и се вари около 20-25 минути на слаб огъм. След това се добавя доматеното пюре, мащерката и нарязания на дребно босилек и се вари още 5-10 минути.
Пилешките филета се нарязват на половинки и всяко едно от тях се панира последователно в разбитото яйце и в сместа от галетата и настъргания пармезан. След това се изпържват в сгорещеното олио от всички страни до златисто-кафяв цвят. Изпържените филета се подреждат в намазнена тавичка, върху тях се излива половината от получения сос, следва слой от парченца моцарела, слой от останалата половина сос и най-отгоре се поръсва с останалата смес от галета и пармезан. Пече се на 200-220˚С за около 40-50 минути. Готовото ястие се сервира топло.