понеделник, 24 октомври 2011 г.

Касуле

Продукти за 8 порции:
1 кг. свински гърди
5-6 бр. патешко или гъше бутче
750 гр. зрял фасул
10 скилидки чесън
4 домата
750 гр. наденица
200 гр. пресен колбас
1 суп.л. доматено пюре
1 дафинов лист
мащерка
1 щипка карамфил на прах
сол
черен пипер
галета

Приготвяне:
Месото, наденицата и колбаса се нарязват на кубчета, овкусяват се със сол и черен пипер и се запържват до златист цвят. Към тях се добавя предварително сварения и отцеден зрял фасул, чесъна, подправките, нарязаните на дребно домати и доматеното пюре. Добавя се вода до покриването на продуктите и се вари на бавен огън за около 1 час. След това продуктите се прехвърлят в тавичка, поръсват се с галета отгоре и се запичат в загрята на 200ºС фурна за около 20 минути. Готовото ястие се сервира топло.