вторник, 25 октомври 2011 г.

Топла салата от червено зеле

Продукти:
1 суп.л. зехтин или слънчогледово олио
½ глава червено зеле
¾ ч.л. кимион
½ ч.л. сол
1 ябълка
1 стрък зелен лук
1 суп.л. винен оцет
½ ч.л. горчица
Черен пипер
2 суп.л. смлени печени орехи

Приготвяне:
Зелето се измива, почиства и се нарязва на тънки ивички, след което се задушава за около 8-10 минути заедно с мазнината, счуканите семена от кимион и сол. Отстранява се от котлона и се добавят нарязаните на дребно лук и ябълка и се овкусява с оцет, горчица и черен пипер. Получената салата се разбърква добре и се сервира поръсена със смлени печени орехи.